علیرضا جمشیدیان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان، پیش از ظهر امروز در نشست خبری هفته منابع طبیعی گفت: برنامههای هفته منابع طبیعی هر ساله از ۱۵ اسفند تا ۲۱ همین ماه اجرا میشود که با توجه به روزشمار هفته برنامهریزی شدهاند. همچنین، وی گفت: در مناطق حفاظت شده محیط زیست تحت هیچ شرایطی مالچ پاشی انجام نشده است.
با توجه به نزدیک بودن نوروز و فرا رسیدن ایام تعطیلات بسیاری از هموطنان، قصد دارند تا مقصدی را برای سفرهای خود انتخاب کنند. در این گزارش، شما را با یکی از زیباترین مناطق ایران که دسترسی به آن راحت می باشد آشنا خواهیم کرد.
با توجه به نزدیک شدن نوروز و فرا رسیدن فصل بهار، بسیاری از هموطنان مقصدی را برای سفرهای نوروزی خود انتخاب کرده و یا می کنند. در این مطلب ضمن معرفی مناطق دیدنی و جاذبه های گردشگری منطقه طالقان، به نکاتی دیگر نیز پرداخته ایم تا علاوه بر لذت از سفر، به حفظ محیط زیست منطقه کمک نماییم.
علی رغم هشدارها و اولتیماتوم فرمانداری شاهرود و مرکز پژوهشهای مجلس به مسئولان معدن بوکسیت شاهوار، این معدن همچنان از تعهدات خود سرپیچی می کند و کانون آبساز و زندگی بخش منطقه را در معرض نابودی کامل قرار داده است.
گیاهپالایی (Phytoremediation)، تکنیک پالایشی است که شامل جذب، تغییر شکل، تجمع یا تصعید آلایندهها با کمک گیاهان برای زدودن آلودگیهای آب، خاک و هوا میباشد. این روش را برای زدودن آلودگیهای نفتی نیز بکار میبرند.
به علت بارشهای اخیر و مشاهده جریان توده ای رانش زمین در اثر کم شدن پوشش گیاهی در منطقه «نوکلا» زیارت گرگان، کارشناسان نسبت به وقوع مجدد این لغزشها هشدار دادند.
بر اساس یافتههای جدید که پس از مطالعۀ تصاویر ماهوارهای حاصل شده، از سال ۲۰۰۰ میلادی وسعت پوشش گیاهی سیارۀ زمین ۵ درصد افزایش یافته و ۲ میلیون مایل مربع بیشتر شده است که وسعتی به اندازۀ مساحت تمام جنگلهای آمازون است.
آثار آلودگی هوا، اعم از هر نوع آلاینده ای همچون صنایع، خودرو، گرد و غبار منحصر به یک نقطه نبوده و پس از ورود به جو می تواند تأثیرات فرامرزی داشته باشد.
رضا شیخ پور، کارشناس منابع طبیعی گفت: طبق آمار رسمی مرکز تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در سال ۹۵ پس از ۲ سال تحقیق، آمارها حکایت از این داشت که طی ۱۱ سال ۱۵ درصد از سطح جنگلهای هیرکانی در شمال کشور کم شده است.
"خشکسالی" یکی از معضلات اقلیمی است که کشور ما با آن دستوپنجه نرم میکند و پژوهشگران همواره درصدد کشف و بهکارگیری روشهایی برای تشخیص زودهنگام آن هستند. در این خصوص، پژوهشگران در مطالعهای، از شاخصهای ماهوارهای پوشش گیاهی بهره بردهاند.
مدیر گروه خاکشناسی دانشگاه علوم کشاورزی ساری تاکید کرد: شخم در جهت شیب در اراضی شیب دار، وجود دام بیش از ظرفیت مرتع، تبدیل مراتع به زمینهای کشاورزی و همچنین قطع درختان و بدون پوشش گذاشتن مزارع و اراضی مصداقهایی است که باعث شده فرسایش خاک به ویژه در مازندران تشدید شود.
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ۱۰۰ میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض فرسایش قرار دارند که چرای بیرویه دام یکی از عوامل آن است.
اگرچه بحث های فراوانی درباره مضرات بهداشتی روغن پالم بر سلامت انسان وجود دارد اما تخریب جنگلهای باران خیز استوایی برای کاشت گیاه پالم و به خطر افتادن حیات وحش و محیط زیست، میتوانند دلایل اصلی برای منفور شدن این روغن بهحساب آیند.
کاشت گونههای گیاهی آببر از ۷سال قبل در شهر تهران ممنوع شد. سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تهران طی بخشنامههای متعدد این ممنوعیت را به مناطق اعلام کرد.
مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی استفاده از کشت گلخانهای را نسخه شفابخشی برای بحران آب و تأمین امنیت غذایی کشور در آینده اعلام کرد.
زیست آنلاین: جنگل ها یکی از مهم ترین مناطقی هستند که گردشگران برای بازدید انتخاب می کنند. ایران نیز یکی از کشور هایی است که از نظر جنگل و گونه های درختان بسیار متنوع است.
با اینکه گونه گیاهی «انار شیطان» از جاذبههای گردشگری برخی مناطق کشور است، استفاده از این گونه در صنایع چوبی و تعلیف دام از جمله تهدیدات آن محسوب میشود.